Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

ΜΗΛΟΠΙΤΑ


Υλικά:

* 3 μήλα (για μεσαίο ταψί)
* 1 βανίλια
* 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
* 1 ποτήρι νερού αλεύρι
* 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
* 4 αυγά
* μισό βιτάμ
* κανέλα
* ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:

Στρώνουμε τα μήλα στο ταψί, λιώνουμε το βιτάμ και το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (όση θέλουμε). Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς (μέχρι να μαλακώσουν).

Χτυπάμε τα αυγά χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν και χτυπάμε στο μίξερ τη ζύμη για 10 λεπτά περίπου.

Όταν τα μήλα είναι έτοιμα, βγάζουμε το ταψί και απλώνουμε από πάνω από τα μήλα ομοιόμορφα τη ζύμη. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 150 βαθμούς.

Αφού ψηθεί η μηλόπιτα την αναποδογυρίζουμε αμέσως σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και κανέλα.



.

Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου