Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΛΦΕΪΓ


Υλικά:

* 1 πακέτο σφολιατίνια (τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση)
* 1 κουτί σαντυγί alsa
* 6 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
* 2 κοφτές κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
* 0,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
* ελάχιστο αλάτι
* 2,5 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
* 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο ή βιτάμ
* 2 κρόκοι αυγών
* 1 βανίλια


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κορν-φλάουρ, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βάζουμε 1 φλυτζάνι γάλα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

Χτυπάμε τους 2 κρόκους αυγών με 0,5 φλυτζάνι κρύο γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα 'στεγνά' υλικά. Το υπόλοιπο γάλα το βράζουμε σε μια κατσαρόλα.

Το βρασμένο γάλα το ρίχνουμε τμηματικά στο μείγμα (που είναι σε κατσαρόλα) πάνω από νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Σε ένα τάπερ τοποθετούμε σφολιατίνια, από πάνω μια στρώση κρέμα, μετά πάλι σφολιατίνια και από πάνω σαντιγύ.

Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και το σερβίρουμε κρύο.



.
Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου