Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ (ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ)


Υλικά:

* 1 kg πιπεριές λεπτές
* 0,5 kg λουκάνικο χωριάτικο
* 1,5 φλυτζάνι ηλιέλαιο (για το τηγάνι)
* 0,5 φλυτζάνι νερό
* 0,5 φλυτζάνι λάδι
* αλάτι
* 1 κουτί ντοματάκια ή φρέσκες ντομάτες (2 με 3)


Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτσάνι από τις πιπεριές, τις χαράσουμε και βγάζουμε τους σπόρους. Βάζουμε στο τηγάνι το ηλιέλαιο, κόβουμε το λουκάνικο σε φετούλες και το βάζουμε στο τηγάνι χαμηλώνοντας τη φωτιά. Μόλις τηγανιστούν τα λουκάνικα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε και τις πιπεριές (για λίγο μέχρι να μαραθούν). Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τα λιωμένα ντοματάκια. Ρίχνουμε το λάδι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να πάρουν και αυτά μια βράση.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι στην κατσαρόλα, την σκεπάζουμε και τ' αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου.



.
Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου