Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΪΝΙΡΛΙ


Υλικά:

* 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
* 1 κομμάτι μαγιά (100 - 150 gr)
* 0,5 κουταλάκι αλάτι
* 3 κουτάλια βούτυρο
* αλεύρι (μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη)
* γκούντα και παριζάκι σε φέτες λετές για γέμιση (ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας)


Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε καλά σε μια λεκάνη το γάλα, τη μαγιά, το αλάτι και το αλεύρι και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.

Κόβουμε κομμάτια της ζύμης, τα ανοίγουμε σε πιτάκια και βάζουμε μια φέτα γκούντα και μια παριζάκι και τα κλείνουμε. Τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο.

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα σκίζουμε με ένα μαχαίρι από πάνω και βάζουμε στο καθένα ένα μικρό κομματάκι βούτυρο.

Ψήνουμε στο φούρνο (τον έχουμε προθερμάνει για 5 λεπτά) στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.



.
Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου