Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Λουκουμάδες


Υλικά:

* 1/2 kg αλεύρι
* μισό ποτήρι ζάχαρη
* 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά μπύρας
* 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
* 2 αυγά
* 50 gr βούτυρο
* 1 βανίλια
* λίγο ξύσμα λεμονιού
* 1/4 kg γάλα


Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα φλυτζάνι με ζεστό νερό.Ζεσταίνουμε το γάλα (μέχρι να γίνει χλιαρό) και λιώνουμε μέσα σε αυτό το βούτυρο.

Χτυπάμε σε ξεχωριστό πιάτο τα αυγά.Ανακατεύουμε όλα τα προηγούμενα μαζί με τη ζάχαρη,τη βανίλια,το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι με ξύλινη κουτάλα.

Αφήνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπασμένο με μια πετσέτα για 3 ώρες για να φουσκώσει.

Μετά, σε κατσαρολάκι βαθύ στο οποίο το λάδι είναι καυτό, ρίχνουμε σχηματισμένα κομμάτια της ζύμης (κάθε λουκουμά τον αφήνουμε για 4 λεπτά περίπου). Σερβίρουμε τους λουκουμάδες σκέτους, με μέλι, με κανέλα ή με σιρόπιπ σοκολάτας.


Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου