Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Φακές


Υλικά:

* 1/2 πακέτο φακές 3Α
* 2 κρεμμύδια ξερά
* 4 φύλλα δάφνης
* 2 σκελίδες σκόρδο
* αλάτι
* πιπέρι
* 1/2 κούπα λάδι
* 1 pummaro με ψιλοκομμένα ντοματάκια


Εκτέλεση:

Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση της κατσαρόλας και ρίχνουμε μέσα τις φακές. Τις αφήνουμε να βράσουν, τις σουρώνουμε στο τρυπητό και τις ξεπλένουμε.

Ξαναβάζουμε νερό λίγο πάνω από τη μέση της κατσαρόλας και ρίχνουμε μέσα τις φακές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και το λάδι. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα χαμηλώνουμε στο μισό του ματιού και αφήνουμε για 1 ώρα.

Μετά, ρίχνουμε το pummaro με ψιλοκομμένα ντοματάκια, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε το μάτι.Μόλις πάρει βράση το μείγμα ξαναχαμηλώνουμε στο μισό του ματιού και αφήνουμε για μισή ώρα περίπου.


Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου