Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Κιμαδόπιτα με έτοιμο φύλλο


Υλικά:

* 1 kg κιμά μοσχαρίσιο
* 2 κρεμμύδια ξερά
* αλάτι
* πιπέρι
* λάδι
* 1 pummaro κλασικό
* 1 χούφτα τραχανά γλυκό
* 1 πακέτο φύλλα


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον κιμά μαζί με τα 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, λίγο αλάτι, πιπέρι και λάδι (1/2 νεροπότηρο περίπου).

Προσθέτουμε το pummaro και νερό μέχρι τη μέση της κατσαρόλας περίπου και τον αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου (προσέχουμε να μην τελειώσει το νερό).

Πέντε λεπτά προτού να κατεβάσουμε τον κιμά από τη φωτιά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί (μέτριου μεγέθους) και βάζουμε τα 4 πρώτα φύλλα ρίχνοντας λίγο λάδι ανάμεσά τους.

Έπειτα ρίχνουμε τη μισή γέμιση και προσθέτω άλλα 3 φύλλα ρίχνοντας λάδι πάνω από το καθένα. Μετά ρίχνω την άλλη μισή γέμιση και στρώνω με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα 4 φύλλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (έχουμε προθερμάνει για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς) στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.


.
Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου