Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Καρυδόπιτα


Υλικά (για 4 άτομα):

* 125 gr βούτυρο
* 125 gr ζάχαρη
* 125 gr αλεύρι
* 2 αυγά
* 1 φακελάκι μαγιά μπύρας
* 250 gr καρύδια
* 1 ποτήρι λικέρ της αρεσκείας σας
* 1 πρέζα αλάτι
* ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
* μαρμελάδα της αρεσκείας σας


Εκτέλεση:

Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο 1 ώρα πριν να αρχίσουμε την προετοιμασία για το γλυκό. Σε μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μετά τα βάζουμε στο μίξερ για 10 λεπτά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα.

Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τη μαγιά και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και ρίχνουμε τα μισά στο μίξερ μαζί με το αλάτι και το ποτήρι λικέρ και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Έπειτα ρίχνουμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών που τα έχουμε χτυπήσει προηγουμένως στο multi σε σφιχτή μαρέγκα και χτυπάμε το μείγμα για 5 ακόμα λεπτά.

Τοποθετούμε το μείγμα σε στρόγγυλο ταψί (22 εκατοστά διάμετρο) που το έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε σε καυτό φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βγάζουμε το μείγμα από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Από πάνω στρώνουμε τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας, από πάνω τα υπόλοιπα καρύδια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


.
Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου