Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Τραχανάς (σούπα)


Υλικά:

* τραχανάς ξινός
* αλάτι
* πιπέρι
* 2 κουταλιές της σούπας λάδι
* ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου (αν υπάρχει)


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι (αν υπάρχει ζωμός από κρέας ή κοτόπουλο τον προσθέτουμε για να πάρει επιπλέον γεύση ο τραχανάς).

Μόλις βράσει ρίχνουμε για κάθε 1 lt 5 κουταλιές της σούπας τραχανά (ανάλογα και με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα) και χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο μισό.

Αφήνουμε να βράσει το μείγμα για 20 λεπτά περίπου (φροντίζοντας να μην τελειώσει το νερό) και ανακατεύουμε συχνά.

Σερβίρεται ζεστός.


Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου