Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

ΓΛΥΚΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ


Υλικά:

* 3 φλυτζάνια κόκκινη φαρίνα
* 1 φλυτζάνι βιτάμ
* 3 φλυτζάνια ζάχαρη
* 4 αυγά
* 1 φλυτζάνι γάλα
* ξύσμα ενός λεμονιού
* 2 φλυτζάνια και 1 χούφτα πρίπου αμύγδαλα (καθαρισμένα και σπασμένα)
* 1,5 φλυτζάνι νερό
* 2 κουταλιές κονιάκ της αρεσκείας σας
* σαντιγύ (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ πρώτα το βιτάμ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη φαρίνα, ένα φλυτζάνι ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (για 5 λεπτά) στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι ρίχνοντας το νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη. Μόλις βράσει ρίχνουμε τις 2 κουταλιές κονιάκ.

Μόλις ψηθεί το γλυκό, το σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι. Σε κάθε κομμάτι που κόβουμε βάζουμε από πάνω σαντιγύ και λίγα αμύγδαλα για γαρνιτούρα.



.
Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου