Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Κέικ σοκλάτας με γλάσο


Υλικά:

* 2 φλυτζάνια αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
* 3/4 φλυτζανιού κακάο
* 3/4 φλυτζανιού μαργαρίνη
* 2 φλυτζάνια ζάχαρη
* 5 αυγά
* 2 κρόκοι αυγών
* 1 βανίλια
* 1/4 απ'το κουταλάκι σόδα
* 2/3 φλυτζανιού και 2 κουταλιές της σούπας γάλα
* 125 gr κουβερτούρα
* 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
* 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
* 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο


Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τα 5 αυγά, τη βανίλια, τη σόδα και τα 2/3 του φλυτζανιού γάλα.

Χτυπάμε μέχρι να γίνουν έναν ομοιόμορφο μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει για 5 λεπτά. Αφού ψηθεί το κέικ το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τους κρόκους αυγών, το κονιάκ, το φρέσκο βούτυρο και τις 2 κουταλιές γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφού κρυώσει το κέικ εντελώς καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το γλάσο.



.
Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου