Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Τυροπιτάκια


Υλικά:

* 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
* 1 κουταλάκι ζάχαρη
* 1 κουταλάκι αλάτι
* 1 μπέικιν
* 4 αυγά
* 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
* 600 gr αλεύρι
* 80 gr μαγιά
* 1/2 kg τυρί (κασέρι,φέτα κ.τ.λ.)


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, 1 αυγό, το μπέικιν, το λάδι, το αλεύρι και τη μαγιά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο και ομοιόμορφο μείγμα.

Ζυμώνουμε τη ζύμη αυτή σε 8 κομμάτια τα ανοίγουμε λίγο και τα κόβουμε ακτινωτά σε 8 κομμάτια το καθένα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 4 αυγά με το τυρί.

Το κάθε τρίγωνο που έχει προκύψει το γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε. Αλείφουμε από πάνω τα τυροπιτάκια με αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς (έχουμε λαδώσει προηγουμένως το ταψί).



Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου