Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Φασολάδα



Υλικά:

* 2 κούπες τσαγιού φασόλια
* 2 κρεμμύδια ξερά
* 1 κούπα του τσαγιού λάδι
* 1 pummaro
* 5 μέτρια καρότα
* 1 ματσάκι σέλινο
* πιπέρι
* αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα φασόλια. Μόλις βράσει το νερό τα στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά.

Μετά, βάζουμε νερό μέχρι τη μέση της κατσαρόλας και μόλις το νερό βράσει χαμηλώνουμε το μάτι στο μισό και αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν για 1 ώρα.

Στη συνέχεια,ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σέλινο, κόβουμε σε φέτες τα καρότα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για μισή ώρα.

Μετά, ρίχνουμε το pummaro και το αλάτι και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρατηρούμε να μην τελειώσει το νερό στην κατσαρόλα, γι'αυτό και μαγειρεύουμε με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό (αν χρειαστεί να ρίξουμε νερό φροντίζουμε να είναι βραστό).


.
Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου