Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

Μηλοπιτάκια



Υλικά:

* 1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
* 3/4 του ποτηριού άσπρο κρασί
* 1/2 kg αλεύρι φαρινάπ
* 3 μεγάλα μήλα ραντισμένα με κονιάκ
* 1 φλυτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
* 1 φλυτζάνι σταφίδες
* 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
* 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Ζύμη: Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το κρασί και το αραβοσιτέλαιο και έχουμε έτοιμη τη ζύμη.

Γέμιση: Κόβουμε σε κομματάκια τα μήλα και τα αναμειγνύουμε με τις σταφίδες,τη ζάχαρη,τα ψιλοκομμένα καρύδια και την κανέλα.

Στη συνέχεια, όπως κλείνουμε τα τυροπιτάκια, παίρνουμε κομμάτια ζύμης, βάζουμε λίγη γέμιση μέσα και τη διπλώνουμε. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς (έχουμε προθερμάνει το φούρνο για 5 λεπτά περίπου).


Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου