Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

Βασιλόπιτα


Υλικά:

* 1 ποτήρι του νερού φυτίνη
* 1 ποτήρι του νερού γάλα
* 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
* 6 αυγά
* χυμός ενός λεμονιού
* 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
* 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
* 600 gr αλεύρι No1
* ζάχαρη άχνη για το τελείωμα (πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στο μίξερ το οποίο ξεκινάει να δουλεύει τη φυτίνη και τη ζάχαρη. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια και τα χτυπάμε σε 2 ξεχωριστά πιάτα.

Προσθέτουμε στο μίξερ πρώτα τους κρόκους,τα χτυπάμε για λίγο και μετά προσθέτουμε τα ασπράδια.Στο μεταξύ λιώνουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού και το κρεμόριο στο γάλα.

Βάζουμε και το αλεύρι στο μίξερ και στη συνέχεια βάζουμε το γάλα και το χυμό λεμονιού που 'φτιάξαμε' πριν. Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά (σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά) περίπου στους 200 βαθμούς.

Όταν κρυώσει το βγάζουμε από τη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.


Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου