Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Πατάτες φούρνου


Υλικά:

* 1 kg πατάτες
* αλάτι
* πιπέρι
* 3 κουταλάκια της σούπας μουστάρδα
* ρίγανη
* χυμός ενός λεμονιού
* λάδι


Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους μεγάλους ή μακρόστενες και τις βάζουμε μες στο ταψί (το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά).

Τις σκεπάζουμε με νερό και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,λίγο λάδι, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. (Αν έχουμε ζωμό κρέατος τον βάζουμε κι αυτόν).

Στην αρχή ψήνουμε σε σιγανό φούρνο και στο τέλος για 5 λεπτά δυναμώνουμε.

Προσοχή: Οι πατάτες πρέπει να σκεπαστούν με νερό γιατί μόνο έτσι θα μελώσουν με το ψήσιμο.


.
Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου