Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Κοτόσουπα



Υλικά:

* 1 κοτόπουλο (κομμένο και καψαλισμένο)
* αλάτι
* πιπέρι
* λάδι
* 1 αυγό
* 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κοτόπουλο και στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα που την έχουμε γεμίσει στα 2/3 της με νερό (έχουμε ρίξει στο νερό λίγο αλάτι,πιπέρι και λάδι) και το βράζουμε για 1 & 1/2 ώρα περίπου (στην αρχή έχουμε το μάτι στο τέρμα και μόλις πάρει βράση το χαμηλώνουμε στο μισό).

Όταν βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και για 1 & 1/2 λίτρο νερό βάζω 3 με 4 φλυτζάνια ρύζι (ανάλογα μκε το πόσο πηχτή θέλουμε να είναι η σούπα). Βράζουμε το ρύζι για 15 με 20 λεπτά στο μισό του ματιού.

Πριν να σερβίρουμε αυγοκόβουμε τη σούπα, χτυπώντας σε ένα βαθύ πιάτο ένα αυγό, το χυμό ενός λεμονιού και 1 - 2 κουτάλες ζουμί από την κατσαρόλα το οποίο ρίχνουμε σιγά- σιγά στο πιάτο. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του πιάτου στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σημείωση: Μπορούμε να ξεκοκκαλίσουμε το κοτόπουλο και να ρίξουμε το μόνο ψαχνό μέσα στη σούπα.

.
Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου