Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Ραβανί


Υλικά:

* 15 αυγά
* 1500 gr ζάχαρη
* 1/2 kg σιμιγδάλι χοντρό
* 1200 gr νερού

Εκτέλεση:


Χτυπάμε τα 15 αυγά και 300 gr ζάχαρη για 45 λεπτά στο μίξερ. Προσθέτουμε 1/2 kg σιμιγδάλι χοντρό και χτυπάμε στο μίξερ για άλλα 10 λεπτά.

Αλείφουμε το ταψί με λάδι και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς (αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο για 5 λεπτά) μέχρις ότου να βάζουμε ένα μαχαίρι μέσα στη ζύμη και να βγαίνει χωρίς κολλημένη ζύμη πάνω του.
Για το σιρόπι, βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1200 gr ζάχαρη και 1200 gr νερού και αφήνουμε να πάρει 5 με 6 βράσεις.
Προσοχή: Ρίχνουμε το σιρόπι καυτό σε κρύο μείγμα. (το αφήνουμε ώρες για να ρουφήξει το σιρόπι)


.
Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου