Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Αυγόφετες



Υλικά:

* 1 φραντζόλα ψωμί φρέσκο (1 kg)
* 4 αυγά
* αλάτι - πιπέρι
* λάδι

Εκτέλεση:

Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο και τα χτυπάμε (ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι). Κόβουμε το ψωμί σε μεσαίου πάχους φέτες και αφήνουμε στην άκρη τις γωνίες. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λάδι και το αφήνουμε μέχρι να κάψει. Στη συνέχεια, βουτάμε τις φέτες του ψωμιού μέσα στο αυγό ώστε να 'μουλιάσουν' καλά και τις βάζουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε περίπου 2 - 3 λεπτά την κάθε φέτα φροντίζοντας στο ενδιάμεσο να τη γυρίσουμε ώστε να τηγανιστεί το αυγό και από τις 2 πλευρές.

Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το έξτρα λάδι. Είναι έτοιμες για σερβίρισμα!


.
Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου