Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Επιδόρπιο γιαουρτιού με δαμάσκηνα



Υλικά:


* 1 kg γιαούρτι στραγγιστό
* 1/4 kg καρυδόψιχα
* 400 gr δαμάσκηνα αποξηραμένα (ολόκληρα - χωρίς κουκούτσι)
* 1 κούπα άχνη ζάχαρη
* 1 ποτήρι του ούζου κονιάκ


Εκτέλεση:

Βάζουμε για 24 ώρες τα δαμάσκηνα να μουλιάσουν στο κονιάκ μέσα σε ένα τάπερ κλειστό. Παίρνουμε τα δαμάσκηνα και στην τρύπα που έχουν βάζουμε από ένα μεγάλο κομμάτι καρύδι.

Παίρνουμε ένα πυρέξ βαθύ ή ένα βαθύ γυάλινο μπολ και κάνουμε τα ακόλουθα: Τοποθετούμε μια στρώση δαμάσκηνα, τα καλύπτουμε με μια παχιά στρώση ζάχαρης άχνης και μετά ρίχνουμε μια στρώση γιαούρτι. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.

Στο τελείωμα βάζουμε γιαούρτι και στολίζουμε με δαμάσκηνα. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 12 ώρες.  

Σερβίρεται παγωμένο.



Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου