Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Χοιρινό πρασοσέλινο



Υλικά:

* 1,5 kg χοιρινό για μαγείρεμα (με λίγο κόκκαλο κατά προτίμηση)
* 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Κέρκυρας
* 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
* αλάτι
* πιπέρι
* 1 kg πράσα
* 1,5 kg σελινόριζα
* 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο γλυκό
* 3/4 νεροπότηρου λάδι
* 1,5 νεροπότηρο κρασί
* 2 αυγά
* 4 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ Γιώτης
* χυμός από 2 λεμόνια
* 1 κύβος Knorr

Εκτέλεση:

Αφήνουμε τη νύχτα το χοιρινό μέσα στο κρασί να μαριναριστεί. Το πρωί στραγγίζουμε το κρέας και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με το λάδι,το βούτυρο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά στο δυνατό του ματιού (ανακατεύοντας). Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, αλάτι,πιπέρι και μπούκοβο και μόλις πάρει βράση το μείγμα χαμηλώνουμε στο μάτι στο μισό και αφήνουμε για 1,5 ώρα περίπου.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη σελινόριζα και τα πράσα κομμένα στα 5 (αφού τα έχουμε πλύνει) για να βράσουν και μόλις πάρουν την πρώτη βράση πετάμε το πρώτο νερό.

Στη 1 ώρα ρίχνουμε τα πράσα και τη σελινόριζα στην κατσαρόλα με το κρέας (ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα) και αφήνουμε για μισή ώρα.

Στο μούλτι χτυπάμε καλά 2 αυγά, 1/2 νεροπότηρο κρύο ζωμό κρέατος και 4 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ Γιώτης.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2,5 ποτήρια νερό και 1 κύβο Knorr και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Ρίχνω μέσα το περιεχόμενο από το Multi και ανακατεύω μέχρι να πήξει. Μετά ρίχνω το χυμό των 2 λεμονιών.

Όλο αυτό το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Κουνάμε την κατσαρόλα και περιμένουμε 1 ώρα πριν να σερβίρουμε για να δέσει το αυγολέμονο.

. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου