Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Κανελόνια



Υλικά:

* 700 gr κιμάς μοσχαρίσιος
* 2 κρεμμύδια ξερά
* αλάτι
* πιπέρι
* 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
* 1/2 pummaro (ντοματοπολτός)
* 2/3 - 1 φλυτζάνι λάδι
* 1 πακέτο κανελόνια
* 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση:

Βάζουμε να βράσουν για 1 ώρα ο κιμάς, τα κρεμμύδια που τα έχουμε ψιλοκόψει, αλάτι, πιπέρι,κανέλα, το 1/2 pummaro και το λάδι ρίχνοντας νερό μέχρι να φτάσει το μείγμα στη μέση περίπου της κατσαρόλας (μέχρι να πάρει βράση το μείγμα έχουμε το μάτι στο τέρμα και μετά χαμηλώνουμε περίπου στο μισό).

Στη συνέχεια, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα κουτάλακι.Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος.

Προθερμαίνουμε το φούρνο για 5 λεπτά (στους 200 βαθμούς). Γεμίζουμε με νερό μέχρι η στάθμη του να σκεπάσει τα κανελόνια. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.


.
Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου