Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Εκμέκ Κανταΐφι



Υλικά:

* 300 gr καρυδόψιχα
* 1/2 kg κανταΐφι
* 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο πρόβειο λιωμένο
* 1,5 kg ζάχαρη
* 4 ποτήρια κρασιού ζάχαρη άχνη
* χυμός 1/2 λεμονιού
* 1,1 lt γάλα
* 1 κουτί άνθος αραβοσίτου γιώτης βανίλια
* 1 βιτάμ
* 2 κρόκοι αυγών
* 1 Morfat (σαντιγύ)

Εκτέλεση:

Μοιράζουμε το κανταΐφι σε 2 μέρη και αφού αλείψουμε το ταψί με λάδι βάζουμε το μισό ώστε να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού.
Από πάνω ρίχνουμε μια κούπα καρύδι και από πάνω το άλλο μισό κανταΐφι.Ρίχνουμε από πάνω 6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (120 βαθμούς) μέχρι να ροδίσει.

Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 κούπες ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν 5 με 6 βράσεις και μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι.

Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα και 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.Σε ένα πιάτο ρίχνουμε λίγο γάλα και 8 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου (λιώνουμε τη σκόνη).Ρίχνουμε το περιεχόμενο του πιάτου στην κατσαρόλα,το αφήνουμε να βράσει και μετά το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να βράσει.
Στο μίξερ χτυπάμε το βιτάμ με 3 ποτήρια ζάχαρη άχνη και τους 2 κρόκους αυγών.Την κρύα κράμα τη ρίχνουμε στο μίξερ και χτυπάμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το ψημένο και σιροπιασμένο κανταΐφι.

Σαντιγύ: Χτυπάμε στο μίξερ 1 Morfat με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και 2 κουταλιές γάλα.
Τη στρώνουμε πάνω από την κρέμα και από πάνω ρίχνουμε κοπανισμένο καρύδι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κανταΐφι σιροπιάζεται με καυτό σιρόπι όταν είναι κρύο.


.
Εντυπώσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου