Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Κέικ



Υλικά:

* 2 βανίλιες
* 1 αλεύρι φαρινάπ
* 1 ποτήρι γάλα
* 4 αυγά
* 1 βιτάμ
* 1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
* ζάχαρη άχνη (για γαρνίρισμα - προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αρχικά κρατάμε 1 - 1 & 1/2 κουταλιά του γλυκού βιτάμ για να βουτηρώσουμε τη φόρμα.

Χτυπάμε καλά το βιτάμ στο mixer. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (με τελευταίο το αλεύρι φαρινάπ) συνεχίζοντας να χτυπάμε το μίγμα στο mixer.

Βουτηρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη το κέικ (προαιρετικά).

Προσοχή: Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγουμε καθόλου την πόρτα του φούρνου γιατί θα σταματήσει να φουσκώνει το κέικ.

Πηγή: www.mygreekchef.com 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου